Як зберігати мідії

Французи вважали, що мідії придатні лише для того, щоб бідняки могли ласувати ними за відсутністю більш гідною їжі. Зрозуміло, цей стереотип давно пішов в історію, тим більше, коли люди навчилися використовувати мідії за призначенням. Їх вживають у різних видах, додають у закуски, салати та інші страви.

Якщо ви часто купуєте мідії в магазині, то знаєте, що вони бувають трьох видів:

  • Свіжі в мушлях.
  • Варені і заморожені.
  • Консервовані.

Як правильно зберігати мідії

Найчастіше люди воліють купувати саме заморожений продукт, оскільки він більш безпечний і не вимагає додаткової обробки, як свіжий. Давайте поговоримо про те, яким чином краще зберігати мідії в морозилці.

Досвідчені господині радять не купувати заморожені мідії про запас. Якщо ви не готуєте їх так часто, то краще придбайте одну-дві упаковки, які не встигнуть зіпсуватися до приготування. До того ж, ніхто не може знати, скільки часу мідії пролежали в морозильній камері магазину.

Температура в морозилці не повинна опускатися нижче -18°С, це допоможе зберегти смак і корисні якості мідій.

Якщо ви відкрили мідії консервовані, але не вжили весь продукт повністю – не поспішайте їх викидати. У відкритому вигляді мідії консервовані можуть зберігатися близько трьох днів, так що у вас є шанс пустити продукт приготування будь-якої страви.

Як зберігати живі мідії в мушлях

Живі мідії в мушлях вважаються делікатесом, тому вони завжди продаються виключно в свіжому вигляді. Вони вважаються ідеальним інгредієнтом для різних страв середземноморської кухні: супів і салатів з морепродуктів і специфічних закусок. Живі мідії не зберігаються довго – продукт швидко приходить в непридатність. Саме тому потрібно купувати мідії в мушлях лише тоді, коли ви готові використати їх або приготувати.

Щоб мідії не заморозили, але й не втратили смак, зберігайте черепашки в тарі, наповненому льодом. При такій температурі у досить прохолодному приміщенні цей продукт зможе залишитися свіжим протягом двох днів. Запам’ятайте: довше свіжі мідії не зберігаються!

Як зберігати готові мідії

Дуже зручно купувати заморожені мідії, які попередньо були відварені – вони довго зберігаються, не втрачаючи якостей. Також багато хто воліє самостійно відварювати живі мідії в домашніх умовах.

Якщо ви відварили мідії, але на даний момент не збираєтеся їх використовувати в приготуванні – створити їм необхідні умови для правильного зберігання. Можна зберігати мідії не тільки в морозилці, але і в стандартному відділі холодильника.

Перед тим, як прибрати відварені мідії в морозилку, переконайтеся, що з них стекла вся вода – промокніть їх серветкою. Якщо не злити всю воду, то при заморожуванні утворюється лід, який не найкращим чином вплине на смакові якості продукту.

Якщо під час відварювання ви додасте в воду сіль, то мідії будуть повністю готовими. Такий продукт зберігається в морозилці близько 3 місяців, і використовувати їх можна відразу ж після розморожування.

Готову страву з додаванням мідій взагалі не варто зберігати – краще з’їсти його відразу. Якщо ж у вас залишилося страва, яку ви не встигли спожити – складіть його в контейнер, накрийте кришкою і зберігайте не більше доби.