Як зберігати гречку

Порахувати кількість корисних речовин, що містяться в гречці, дуже складно, так як в ній є безліч мікроелементів, кислот і вітамінів. Гречка – одна з найбільш корисних круп, крім цього, її можна приготувати масою різних способів, а її смак знайомий всім з дитинства. Ароматна гречка з маслом може стати відмінним сніданком, а для дівчат це прекрасний продукт, який становить основу раціону багатьох дієт. Корисна, низькокалорійна, смачна – все це про нашої улюбленої гречці.

Нестачу гречки в тому, що її ціна завжди змінюється. Від сезону в сезон вартість цієї крупи піднімається і падає, тому найкращим варіантом буде запастися гречкою заздалегідь.

Відкриваємо секрет того, як зберігати гречку

Гречку не можна утримувати в занадто спекотному приміщенні. Температура повітря – не більше 18 °С.

Давайте розберемося в основних секрети зберігання гречки разом.

Тара повинна бути сухою і щільною, закривається кришкою. Якщо контейнер для зберігання пропускає вологу, то крупа починає пліснявіти і псуватися. У ненадійну тару можуть забратися жучки та інші шкідники, і тоді ваші запаси значно зменшаться і приймати їх в їжу не можна.

Контейнер повинен бути пластиковим або скляним, з щільною кришкою. В крайньому випадку, можна використовувати металеву банку, якщо на внутрішній стороні немає подряпин. Оберігайте її від світла, інакше можуть початися хімічні процеси, які зіпсують крупу, зроблять її непридатною.

Якщо у вас є вже дуже велика кількість гречки, яку необхідно зберегти, то висушіть її. Для цього можна помістити крупу на пару хвилин в духовку або в морозильну камеру з функцією сухої заморозки, якщо така є в будинку.

Замість хитрощі господині використовують лавровий лист або часник. Помістивши пару листочків або зубчиків на дно тари, а потім, висипавши в неї гречку, можна продовжити термін зберігання продукту.

Терміни зберігання: скільки зберігати гречку

Взагалі, гречана крупа зберігається дуже довго, якщо все зробити правильно, але є терміни, які необхідно дотримуватися, оскільки при більш тривалому зберіганні гречка втрачає корисні якості, вона стає безцінною.

Зберігайте крупу не більше 20 місяців в сухому прохолодному місці. Слідкуйте за тим, щоб сонячне світло не потрапляв на продукт. Ідеальні терміни зберігання – один рік. Справа в тому, що в домашніх умовах досить складно дотримати жорсткий порядок, знайти ідеальну тару і місце зберігання, не впускати сонячне світло і вберігати від шкідників.

Ми не радимо зберігати крупу в поліетиленових пакетах, в них вона швидко псується і втрачає смакові якості. Ви можете помістити гречку в скло і зберігати деякий час в холодильнику, але стежте за тим, щоб волога не потрапила під кришку.