Як приготувати оладки з курячої печінки: покрокові рецепти з морквою, манкою, геркулесом

Куряча печінка – корисний, смачний, легкозасвоюваний і доступний продукт. Сьогодні ми пропонуємо Вам приготувати з неї оладки, які по достоїнству оцінить вся сім’я, і навіть маленькі діти. Це страва проста у виконанні, воно стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру.

Інгредієнти для оладок

В першу чергу вам знадобиться куряча печінка. Вибирайте її в магазині або на ринку дуже уважно: продукт повинен бути свіжим, не переморожені, без сторонніх неприємних запахів.

Обов’язково використовуйте ріпчасту цибулю, оскільки він надає свіжого фаршу з печінки приємний аромат, а для того щоб оладки не розповзалися, в них зазвичай додають сире яйце, борошно і манну крупу.

Крім солі додайте у фарш Ваші улюблені спеції. Традиційно застосовують мелений перець: чорний, білий і червоний , а також їх суміш. Але багато господинь люблять використовувати подрібнені трави, лавровий лист і сушену зелень – кріп, петрушку, базилік.

Оладки з курячої печінки — не тільки смачне, але і корисне блюдо

Для смаження найбільше підходить рослинне масло (наприклад, соняшникова), але можна взяти вершкове, маргарин і навіть смалець. Правда, в останньому випадку страва вийде занадто жирним. Враховуйте це, якщо дбаєте про фігуру і здоров’я.

Кількість інгредієнтів і навіть склад фаршу може змінюватись в залежності від рецепту оладок. У деяких випадках господині додають молоко, морква, рис або гречку та інші продукти. Ми постараємося розповісти Вам про те, як можна більшій кількості способів приготування.

А подати печінкові оладки до столу можна з зеленню і будь-яким соусом, який Вам до смаку. Але найкраще доповнення до них – це сметана.

Покрокові рецепти приготування

Почнемо з класичного рецепту оладок з курячої печінки. Для нього вам знадобляться:

  • 500 г печінки;
  • 100 г борошна (бажано пшеничного);
  • 2 курячих яйця;
  • 1 столова ложка нежирної сметани;
  • 1 цибулина;
  • сіль і перець;
  • соняшникова олія.
  1. Розморозьте і промийте курячу печінку. При необхідності видаліть плівки і прожилки. Наріжте невеликими шматочками. Пропустити печінку через м’ясорубку (або використовувати блендер) разом з очищеним цибулею.

    Продукти для приготування оладок

  2. У фарш з печінки вбийте яйця, додайте сметану. Ретельно перемішайте інгредієнти і починайте вводити борошно невеликими порціями, постійно контролюючи консистенцію фаршу: вона повинна бути такою ж, як у тесту для звичайних оладок. Після цього посоліть і поперчіть за смаком.

    Об’єднайте всі інгредієнти змішайте і

  3. Тепер приступайте до смаження. Розігрійте суху сковороду на вогні, налийте трохи олії, дочекайтеся кипіння. Викладайте тісто для оладок за допомогою ополоники або столової ложки. На обсмажування оладок з кожної сторони має піти не більше 3 хвилин.

    Обсмажуйте оладки з двох сторін

Зверніть увагу! Товщина оладок може бути будь-який, на ваш смак. Але від неї залежить кількість часу на обжарку. Головне – не пересушити продукт до стану чіпсів і не залишити середину напівсирої.

Цей варіант приготування оладок відмінно підходить для дитячого харчування. Таке блюдо одночасно смачне, ситне, живильне і легке.

Оладки з курячої печінки з манкою

Манна крупа, потрапляючи в фарш, розбухає і збільшує обсяг продукту, а значить, і оладок у вас вийде більше. Крім того, вони стануть пишними і м’якими — просто ідеальний варіант для маленьких дітей.

Візьміть наступні продукти:

  • куряча печінка – 600 г;
  • манка – 2 ст. л.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • яйце сире – 1 шт.;
  • сіль і мелений перець.

Смажити на олії, щоб оладки були легкими для шлунка.

  1. Підготуйте печінка, видаливши з неї залишки жиру і жилки, промийте і обсушіть, відкинувши на друшляк або промокнувши рушником. Після цього подрібніть за допомогою м’ясорубки, додавши очищену цибулину.

    Печінка перед приготуванням потрібно очистити від плівок і залишків жиру

  2. Все ретельно перемішайте, вбивши куряче яйце. На цьому етапі фарш потрібно посолити, поперчити і додати манну крупу.

    Додайте манну крупу

  3. Коли заготовка для тесту стала однорідною, додайте борошно до необхідної густоти, постійно помішуючи. Для більшої зручності скористайтесь дрібним ситом, просіваючи через нього борошно невеликими порціями.
  4. Поставте сковороду на вогонь і розігрійте в ній рослинне масло. Невеликими порціями за допомогою столової ложки викладайте тісто і трохи притискайте його до поверхні сковороди. Оладки повинні бути невеликого діаметру, щоб Вам зручно було їх перевертати. Обсмажуйте з двох сторін по 3-5 хвилин до золотавої скоринки.

    Смажте оладки маленькими порціями

Подавайте такі оладки, розклавши їх на тарілці, посипавши свіжою зеленню і полив сметаною.

З морквою

Спробуйте приготувати оладки з цього простого рецепту. Для нього знадобиться:

  • куряча печінка – 1 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 150 г;
  • морква – 150 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • манна крупа – 3 ст. л.;
  • сіль, перець, рослинна олія.

    Продукти для оладок з морквою

  1. Печінку, цибулю, моркву очистіть, промийте і пропустіть через м’ясорубку. Якщо в результаті продукти дадуть багато зайвого соку, злийте його.

    Подрібніть всі продукти в м’ясорубці або блендері

  2. Далі слідуйте тим же принципом, що і в попередніх рецептах: ретельно перемішайте фарш, додаючи манку, яйця, сіль, перець і борошно. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте оладки з двох сторін.

Дієтичні за Дюкану

Особливість цієї популярної дієти в тому, що ви можете їсти будь-які страви, що містять білок. Так чому б не приготувати оладки з курячої печінки, легені і низькокалорійні? Їсти їх можна буде вже на другому етапі дієти.

Вам знадобляться:

  • 0,5 кг печінки;
  • 1 яйце;
  • 1 середня цибулина;
  • сіль і перець;
  • 2 ст. л. крохмалю (кукурудзяного).
  1. Подрібніть печінку і цибулю на м’ясорубці або блендері. Ретельно перемішайте з іншими продуктами.
  2. За допомогою столової ложки формуйте оладки і обсмажте з усіх боків до готовності.

Дієтичні оладки з курячої печінки з Дюкану

Це дієтичне блюдо буде корисно Вам не лише в тому випадку, якщо ви дотримуєтеся дієти за Дюкану – вони не зашкодять і при деяких проблемах зі шлунком або травленням.

Особливості приготування страви з добавками

Із-за специфічного смаку і запаху печінка багатьом не до смаку, особливо дітям. Але ви можете перехитрити примхливих малюків, якщо додасте в тісто для оладок додаткові інгредієнти, наприклад, гриби або рис.

Печінкові оладки з грибами

Майте на увазі, що в цій страві міститься більше калорій, ніж в інших оладки з курячої печінки. Вам знадобляться такі продукти:

  1. печінка – 500 г;
  2. гриби (печериці, білі або підосичники) – 500 г;
  3. борошно – 0,5 склянки;
  4. нежирна сметана або кефір (кисле молоко) – 0,5 склянки;
  5. яйця – 2 шт.;
  6. 100 г твердого сиру;
  7. ? чайної ложки соди;
  8. сіль і перець.

    Можна використовувати печериці, білі гриби або підосичники

  1. Підготуйте печінку і прокрутіть її на м’ясорубці разом з грибами.
  2. У сметану додайте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Ця суміш зробить оладки пишними. Після вбийте туди яйця, додайте борошно, перець, посоліть і знову замішайте.
  3. Натріть сир на середній тертці. Також можна для цього скористатися заглибним блендером. З’єднайте всі продукти в однорідну суміш.
  4. З отриманої маси формуйте ложкою і смажте оладки на розігрітій олії. Накривайте сковороду кришкою, щоб оладки повністю просмажаться.

З рисом

Це блюдо має дуже низьку калорійність, а завдяки використанню в рецепті лимонного соку смак оладок дуже м’який. Відмінний привід подавати їх до столу щотижня.

Вам знадобляться:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 0,5 склянки рису;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 яйце;
  • сіль і перець за смаком.

Відваріть рис, остудіть. Змішайте всі інгредієнти так само, як у попередніх рецептах, і смажте оладки на сковороді в невеликій кількості олії.

Оладки з курячої печінки з рисом

Замість рису можна використовувати гречку, вівсяні пластівці, геркулес або перлову крупу.

До речі, якщо у вас є мультиварка, обов’язково скористайтеся нею. Смажити в ній оладки з курячої печінки можна з будь-якого з перерахованих вище рецептів, встановивши режим «Смаження» і додавши олію. Викладайте тісто в чашу так само, як і в сковороду.

Маленькі піци

Щоб діти напевно зацікавилися оладками з печінки, зробіть їх у вигляді декількох маленьких піц. Згодиться все, що є в холодильнику, наприклад:

  • 500 г печінки;
  • 1 склянку сметани (бажано 20% жирності);
  • 2 склянки борошна;
  • 2 сирих яйця;
  • 200 г сиру Пармезан;
  • 250 г шинки, 200 г грибів;
  • 2 помідори;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • сіль і перець.

Якщо хочете, додайте ваші улюблені спеції. Крім того, ви можете поміняти склад за бажанням. Наприклад, замість грибів використовувати сосиски або рис.

Міні-піца з курячої печінки

  1. Змішайте в мисці сметану з содою, дайте постояти 5 хвилин.
  2. Курячу печінку, сир, шинку і гриби подрібніть в м’ясорубці. Дрібно наріжте помідори.
  3. Змішайте всі отримані інгредієнти, посоліть і поперчіть. Якщо тісто вийшло рідкуватим, додайте ще трохи борошна.
  4. Після цього обсмажуйте оладки в киплячому маслі.

Відео про те, як приготувати оладки з курячої печінки

Варіанти сервірування готового страви на фото


Сервіровка оладок з курячої печінки

Сервіровка оладок з курячої печінки

Сервіровка оладок з курячої печінки

Як бачите, всі рецепти дуже прості у виконанні, і Ви напевно знайдете серед них той, що стане найулюбленішим. Розкажіть в коментарях, як Ви готуєте оладки з печінки курки. Приємного апетиту!

Залишити відповідь