Перець Білозерка: опис, фото, відгуки

Великим авторитетом у городників, судячи з відгуків, користується перець «Білозірка». Раніше, насіння цього болгарського перцю займали почесне місце на прилавках більшості магазинів, що спеціалізуються на продажу насіння та саджанців рослин. Сьогодні інтерес до цього сорту анітрохи не згас, а навпаки, посилився. Пояснюється така підвищена увага досить просто — незмінний еталон якості, перевірений роками.

Вміст

  • 1
    Опис
  • 2
    Секрети вирощування та догляду
  • 3

Опис

Сорт перцю «Білозірка» гібридний, середньостиглий. Переважна більшість гібридів, володіє високою врожайністю, підвищеною стійкістю до захворювань і атаці шкідників. Невисокі кущики, досягають у вершині 50-80 див.

Плоди «Білозерки» мають форму конуса, що добре видно на фото:

Розмір зрілого овоча середній. Вага коливається від 70 до 100 грам. Товщина стінки перцю лежить в межах від 5 до 7 мм. В період дозрівання колір плоду поступово змінюється від зеленого до жовтого, і у фінальній стадії зрілості перець набуває насичений яскраво-червоний відтінок. Плоди перцю виділяються відмінними смаковими якостями, соковиті, ароматні, лежкі.

Увага! Сорт «Білозірка» стійкий до атаки шкідників і коливанням температур, що створює для городника сприятливі умови вирощування солодкого болгарського перцю безпосередньо на грядці, дозволяючи тим самим уникнути тимчасових витрат на установку теплиці і мінімізувати фізичні навантаження на організм.

Секрети вирощування та догляду

Став для багатьох дачників традиційним, розсадний спосіб висадки доречний і при вирощуванні гібридного сорту. Сорт «Білозірка» дозріває протягом 115 днів після посіву насіння в землю.

Перед висаджуванням насіння на розсаду, їх слід замочити в слабкому розчині марганцівки на півгодини. Така проста процедура допоможе продезінфікувати насіння перцю, що позитивно позначиться на їх схожості та стійкості до хвороб.

Ще одна хитрість — загортання насіння в окремі горщики. При такому способі посадки рослини не потрібно буде знижуватись, що значно скоротить час дозрівання.

Для підвищення врожайності сорту слід своєчасно проводити підживлення рослин. Перший раз в грунт, на якому росте солодкий болгарський перець, вносять добрива відразу після появи двох справжніх листочків на кущі. Друга підгодівля проводиться безпосередньо перед висадкою розсади болгарського перцю у відкритий грунт або теплицю.

Рада! Перед висадкою розсади на грядки, її потрібно як слід загартувати. Спочатку кущики виносять вдень на свіже повітря на невеликий проміжок часу, потім, поступово, залишають на ніч на вулиці.

Догляд за рослиною включає в себе наступні складові компоненти:

  • своєчасний і регулярний полив;
  • внесення добрив;
  • розпушування грунту та підгортання куща;
  • полоття.

У зв’язку з високою стійкістю гібридного сорту до ураження хворобами і шкідниками, спеціальної обробки отрутохімікатами не потрібно.

Після збору врожаю плоди досить довго зберігаються. У кулінарії плоди можна використовувати для маринування, консервування, фарширування і заморозки.

Перець «Білозірка» — відмінне рішення для фермерського господарства і підприємства агропромислового комплексу. Висока врожайність цього сорту болгарського перцю, невибагливість при вирощуванні, прекрасні смакові якості роблять його не тільки популярним, але й дуже рентабельним овочем.


Ірина Сергіївна, 46 років, Саратов р.
Сучасне видове різноманіття солодкого болгарського перцю надає широку свободу вибору для дачника, але далеко не завжди вона корисна. Я «по-старому» вирощую сорт «Білозірка». Результат завжди чудовий. Врожайність висока. Плоди дозрівають швидко. Кущики не потрібно обробляти пестицидами та отрутохімікатами. До того ж у цього сорту чудовий неперевершений смак і аромат.
Сергій Вікторович, 53 роки, р. Мінськ, Республіка Білорусь
З болгарським перцем дружу дуже давно. Щорічно вирощую його на своїй дачі. Раніше садив розсаду у парник, тепер, завдяки «Білозерці», не мучуся з установкою і приховуванням теплиці. Кущики розміщую акуратними, рівними рядами прямо на грядці. Перець не боїться ні дощу, ні вітру. Навіть у саме «поганий» літо у мене завжди є урожай. Правда, плоди не насиченого червоного кольору, а жовтого, але навіть у напівдозрілі вигляді вони вже придатні до вживання в їжу. Зберігати врожай — одне задоволення. Перець сорту «Білозірка» довго зберігається навіть у холодильнику при звичайній температурі +6, а для більш тривалого зберігання я його заморожую або консервую. При розморожуванні овоч не втрачає своїх корисних властивостей і зовні виглядає, як тільки що зрізаний з куща. Дуже задоволений результатом, тому тепер висаджую тільки цей сорт.
Вероніка Іванівна, 34 роки, р. Постави
Хочу поділитися своїми враженнями від вирощування перцю «Білозірка». Сорт чудовий: високоврожайний, надійний, невибагливий, довго зберігається. В основному я використовую зрілі плоди для салатів, трохи рідше для виготовлення лечо і фарширування. Вся сім’я в захваті, особливо чоловік, адже завдяки цьому сорту болгарського перцю він може спокійно займатися будівництвом дачного будиночка навесні, а не приховуванням теплиці.

Залишити відповідь