Малосольні огірки в пакет

Що може бути смачніше хрустких малосольних огірочків? Ця чудова закуска улюблена нашими громадянами. Як тільки починають дозрівати огірки на грядках, для кожної господині настає пора засолювання та маринування. Звичайно, не можна не відзначити і смак свіжих огірків. Саме цей овоч вважається самим популярним у наших дачників. На сьогоднішній день існує велика кількість рецептів приготування малосольних огірків, але що робити, якщо гості ось-ось прийдуть, а хочеться подати на стіл? Швидкі рецепти хрумких огірків в пакеті — це те, що потрібно!

Вміст

  • 1
    Секрети приготування

    • 1.1
      Вибір інгредієнтів для засолювання
    • 1.2
      Якою має бути вода
  • 2
    Докладний рецепт
  • 3
    Інші варіанти приготування

Секрети приготування

Що важливо в малосольних огірках? Вони повинні бути в міру солоними і мати унікальний хрускіт. Саме за ці якості їх і люблять. Багатьох молодих господинь цікавить, можна приготувати смачні малосольні огірки в пакет за 15 хвилин? Сьогодні розповімо про це.

Перед тим як засолити, потрібно розуміти, що важливі в цій справі:

  • правильний вибір інгредієнтів;
  • якість води;
  • дотримання всіх пропорцій.

Саме тоді все вийде так, і гості будуть в захваті.

Вибір інгредієнтів для засолювання

Незалежно від того, який рецепт ви будете використовувати, потрібно навчитися правильно вибирати основу закуски — самі огірки. Отже, для цього не підходять:

  • великі екземпляри;
  • жовтуваті і перезрілі;
  • гіркі;
  • м’які.

Найкращі огірки для засолювання на швидку руку повинні бути середніми або дрібними, міцними і з пухирцями (як на фото нижче).

Всі інгредієнти повинні бути свіжими і якісними. Крім традиційного кропу, можна експериментувати з такими травами, як:

  • естрагон;
  • кінза;
  • петрушка;
  • базилік.

Якою має бути вода

Вибравши овочі, краще всього замочити їх. Це дуже актуально для тих господинь, у яких овочі трохи лежали після збору з грядки або покупки на ринку. За дві години огірки вберуть воду, що зробить їх більш міцними і хрусткими.

Вода для замочування повинна бути чистою. Якщо ви будете готувати огірковий розсіл, обов’язково використовуйте хорошу фільтровану воду. Якщо вона не дуже якісна, можна придбати бутильовану. Сьогодні ми розглянемо приготування малосольних огірків в пакеті, і розсіл нам не знадобиться.

В залежності від того, яка кількість плодів потрібно посолити, заздалегідь готують чисті поліетиленові мішечки.

Докладний рецепт

Ніхто не знає, хто саме придумав готувати малосольні огірки в пакет, але саме цей рецепт є унікальним за рахунок швидкості приготування. До появи рецепту приготування цим способом можна було залити огірочки гарячим розсолом, і тільки через 12-18 годин можна було насолоджуватися смаком. Сьогодні дізнаємося, як зробити огірки малосольні за дуже короткий час буквально за кілька хвилин.

Отже, для того щоб приготувати огірки в пакет малосольні, потрібно:

  • огірки свіжі — 1 кг;
  • кріп (зелень) — половина пучка;
  • часник — 3-5 зубчиків в залежності за смаком;
  • перець запашний — 2-3 горошини;
  • сіль (бажано дрібна) — 1 десертна ложка (або 1 столова, але неповна).

Рецепт малосольних огірків в пакеті дуже простий. В якості ємності використовується не банки і каструлі, а простий пакет.

Процес приготування починається з миття продуктів і зелені, можна залишити огірочки на годину-дві в холодній воді отмачиваться. Це додасть їм пружності. Після, кінчики плодів відрізаються гострим ножем. Тепер їх можна покласти в поліетиленовий мішок. Якщо він здається вам тонким, то можна використовувати відразу два, вклавши один в інший.

Тепер потрібно пересипати огірки сіллю, зафіксувати кінець пакету рукою і все ретельно струсити, щоб у пакеті сіль і огірки перемішалися. Настав час додати трави і інгредієнти. Часник рубається дрібно або пропускається через прес. Запашний перець також кидаємо до огірків.

Тепер пакет закривається і знову струшується. Всі інгредієнти повинні ретельно перемішатися. Секрет цього способу полягає в тому, що в процесі приготування огірки почнуть віддавати сік. Солоний і пряний сік незабаром просочить овочі.

Термін засолювання становить від 2 до 4 годин. Тобто сьогодні існує спосіб приготувати малосольні огірки в пакет за 2 години.

Рада! Щоб скоротити термін засолювання, потрібно проткнути виделкою плоди в декількох місцях. Якщо вони короткі і товсті, то можна розрізати на чотири частини.

У процесі засолювання, яка проводиться при кімнатній температурі, необхідно час від часу перевертати пакет і змінювати його положення. Це дозволить рівномірно просолити плоди. Сам процес приготування дуже простий, навіть починаюча господиня впорається з цим ділом за 15 хвилин. Суть швидкого приготування полягає в тому, що в пакет не надходить повітря, і огірки активно віддають сік.

Інші варіанти приготування

Малосольні огірки в пакет, швидкий рецепт яких ми сьогодні представили, можна приготувати і інакше. Такий засолений продукт відрізняється яскравим зеленим кольором, хрускотом і величезною кількістю збережених вітамінів.

Що надає смак овочів? Звичайно ж, трави, прянощі і листя рослин. Кожна господиня може експериментувати з інгредієнтами і додати в свій рецепт той, що їй більше до смаку. У це число входять:

  • лавровий лист;
  • листя чорної смородини;
  • гострий перець;
  • парасольки кропу;
  • листя вишні;
  • листя і корінь хрону;
  • тархун;
  • кмин.

Хрусткі малосольні огірки в пакет також можна отримати за рахунок додавання невеликої кількості хрону, який позитивно на це впливає.

Рада! Досвідчені господині рекомендують готувати швидкі малосольні огірки в пакет в невеликій кількості. Краще укомплектувати кілька пакетів, чим солити відразу 3-4 кілограми в одному. Просолятся вони гірше.

Для тих, кому важливий не тільки смак, але і швидкість приготування, дамо кілька практичних порад. Іноді господині цікавляться, чи можна приготувати малосольні огірки в пакет з часником за 15 хвилин. Теоретично — можна, але на практиці краще витримати як мінімум 25-30 хвилин, вони будуть набагато смачніше. Що для цього потрібно?

  1. Розрізати плоди (навіть дрібні) потрібно на 2-4 частини вздовж.
  2. Додати при засолюванні відразу 2 головки часнику на кілограм овочів.
  3. Трав теж краще додати побільше.
  4. Кількість солі збільшується вдвічі (на кілограм огірків швидкого приготування в пакеті, треба взяти дві столові ложки дрібної солі).

Ці поради не можна застосовувати при засолюванні стандартним способом (малосольні огірки за 2 години, про який ми писали вище). Гарне відео з приготування дивіться нижче:

Можна помістити пакет для засолювання в холодильник, якщо потрібно дістати їх вранці і з’їсти. Так, вони будуть засаливаться довше, годин шість. Зате можна прибрати їх туди на ніч і не переживати ні про що.

Не так складно приготувати малосольні огірочки в пакеті. Рецепт простий, але іноді його можна змінювати на власний смак. Експерименти в цій справі тільки вітаються.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть господиням приготувати малосольні огірки в пакет за короткий термін. Вони виходять дуже смачними і зеленими. Приємного апетиту!

Залишити відповідь