Коли садити кавуни на розсаду в 2017 році

Теплий період часу завжди асоціюється у нас з багатим урожаєм і великою кількістю свіжих плодів. Майже всі види овочів можна виростити самостійно на власному городі, враховуючи те, що урожай вирощений своїми руками вживати завжди приємніше і корисніше. Кожен вид овочів вимагає до себе особливого догляду і умови вирощування, це треба знати і дотримуватись, щоб дійсно пожинати плоди. У кожної культури-своя особливість висаджування. А коли садити кавуни на розсаду в 2017 році? Ні про один вид плода не можна сказати, що виростити його легко, але все-таки є умови, які в тому чи іншому кліматі дотримати реальніше і вони більше підходять для деяких овочів або фруктів. Деякі люблять пряме сонячне світло, якісь більш прихильні до тіньовій стороні, одні віддають перевагу рясний полив, а інші рідкісне зрошення. В основному овочі, зустрічаються на ринку, реально виростити власних умовах, на дачі або городі. Застосовувати в їжу вирощений самостійно урожай набагато приємніше, а головне корисніше. Адже господар знає з яких сортів був вирощений овоч, на якому грунті, не було туди надмірного додавання підгодовування або хімікатів, а так же результат врожаю обійдеться значно дешевше покупного. Картоплю, огірки, помідори, капуста – здаються для нас буденними овочами і не представляють особливих складностей при вирощуванні. Купуючи на ринку кавун, мало хто замислюється про те, чи можна виростити його самостійно і як це правильно зробити.

Перегляньте також: Коли садити кавуни на розсаду в 2017 за місячним календарем

Зміст

  • 1 Коротка інформація про кавуні
  • 2 Вирощування і догляд за кавунами

Коротка інформація про кавуні

Кавун є найбільшою і солодкою ягодою в світі. Це овочева ягода, яка входить в сімейство гарбузових. Завезли цей плід в Росії за допомогою Петра 1 в середині XVII століття і ягода моментально стала користуватися величезною популярністю. Початок історії цього солодкого кулі сягає часів до нашої ери, його зображення можна було зустрічати ще на давніх Єгипетських скульптурах.
Далека історія кавуна може свідчити про те, що про його значних властивості дізналися ще в давнину. Він дуже корисний по своїм властивостям і насичений багатьма вітамінами: А, В1, В2, В6, В9, С, Е, Н і РР, багатий калієм, кальцієм, магнієм, фосфором і залізом. Волокна кавуна більшою мірою складаються з натурального цукру, вживання солодкої ягоди покращує стан мікрофлори, сприяє легкому переварюванню їжі і має сечогінну дію, а значить чистить організм від шлаків і токсинів. Кавун стимулює і налагоджує якісну роботу печінки, він не піддається термо обробці, а значить його вживають в сирому вигляді, тому вітаміни і корисні бактерії не руйнуються і повністю потрапляють в організм.

Лікарі рекомендують вживати людям з хворими нирками, печінкою і серцем. Так само застосування кавуна широко використовується в народній медицині і косметичних цілях. Все-таки, якщо ви не самостійно виростили кавун, а придбали його на ринку, важливо пам’ятати, що він відмінно вбирає у собі нітрати і токсини, які використовувалися при його вирощуванні, а це отрута для людського організму. Тому треба вживати кавуни в строк їх достигання, а не спокушатися раннім плодам на ринках.

Перегляньте також: Як виростити огірки у відкритому грунті

Вирощування і догляд за кавунами

Багато овочі в силу короткого літнього періоду доводиться спочатку висаджувати розсаду. Цей метод має свої переваги у підготовці паростків і економії часу. Дачник вже спокійний за взросшие паростки. Але для хорошої розсади теж важливі умови її вирощування.

  • Головна умова це правильний вибір часового періоду, для засіву насіння. Посадка розсади допомагає виграти час для городників, які мешкають в умовах з коротким річним періодном. Висадити насіння в горщики потрібно приблизно в середині квітня, але перед цим замочити їх і дочекатися поки насіння трохи розкриються, на другу добу після цього висадити в горщики для розсади.
    Надалі суворо дотримуватися нижче вказані умови для того, щоб праця пройшов не марно і ви отримали хороший урожай. Паростки повинні дати сходи і вирости приблизно на 4-5 см. Підгодівлю провести мінімум 2 рази, при посіві і перед висадкою в грунт приблизно за 10 днів. В кінці травня – початку червня можна виробляти висаджування у відкритий грунт, попередньо полив і принадивши паростки.
  • Якщо враховувати те, що кавуни відносяться не до типовим овочів або фруктів, підійти до вибору насіння варто з особливою обережністю. В умовах різко-континентального клімату потрібно садити скоростиглі ягоди.
  • Величезне значення відіграє грунт для розсади і від неї практично повністю залежить результат врожаю. Найбільшою мірою підходить суміш перегною і землі.
  • Так як коріння арбузов дуже вибагливі і ніжні, насіння бажано висаджувати в окремі ємності, щоб при висадці на грядку не пошкодити їх.
  • Насіння для посіву повинні бути відібрані ще кілька років тому перед посівом їх потрібно занурити в сольовий розчин, потім промити їх чистою водою і просушити.
  • У горщик бажано висаджувати по 2-3 насіння, полити їх і накрити харчовою плівкою для створення потрібної температури.
  • При появі перших паростків, плівку треба зняти, а регулювати температуру, щоб між денною і нічною була різниця.
  • За період домашнього вирощування розсади, необхідно кілька разів підгодувати її, так само паростки в різних горщиках не повинні стикатися між собою.
  • При появі на стеблах кількох пелюстків, розсада готова до висадки на грядку. Перед висадкою їх треба загартувати, тобто активно провітрювати кімнату, де вони стоять, але не перестаратися.

 При дотриманні всіх умов і правил, будь дачник зможе досягти гідного врожаю, знаючи при цьому, що ягоди абсолютно здорові і корисні, а смак цукрової ягоди надзвичайно солодкий.

Ділюся з Вами невеликими хитрощами садівників і городників))