Баклажан Смак грибів: опис, фото, відгуки

Подейкують, що деякі сорти баклажанів відрізняє незвичайний грибний присмак, який робить їх пікантними, а страви — незвичайними. Але не всі дачники знають, які сорту відносять до подібним. Компанія «Седек» випустила сорт з незвичайною назвою «Смак грибів». Дізнаємося, що про нього говорять городники.

Вміст

  • 1
    Характеристики
  • 2
    Процес вирощування
  • 3
    городників
  • 4
    Висновок

Характеристики

Зважаючи на те, що баклажани у нас вирощувати складно, не беруться за це. Проте селекціонери щорічно виводять нові цікаві сорти, які не так складно виростити в Росії. Один з них — «Смак грибів». Він не тільки смачний, але і цікавий зовні. Розглянемо таблицю з основними характеристиками.

Найменування показника

Опис сорту

Вид

Опис плодів

Стійкість

Смакові якості

Термін дозрівання

Особливості вирощування

Урожайність

Сорт

Баклажани циліндричної форми з білосніжною шкірою середньої величини (маса до 180 грам)

До основних захворювань, зав’язі можуть з’являтися навіть при знижених температурах, що дозволяє вирощувати його в середній смузі Росії

Хороші, м’якоть біла без гірчинки з характерним грибним присмаком

Ранньостиглий 95-105 днів з моменту появи перших сходів

Для висадки у відкритий грунт, між рослинами залишають 30-35 сантиметрів, а між рядами стандартне відстань у 60 см; на квадратний метр висаджують не більше 6 рослин, які вийдуть зімкнутими в процесі вирощування

до 6,4 кілограма на 1 квадратний метр

Баклажани зі смаком грибів відрізняє характерна біла забарвлення шкірки. Всі сорти такого типу мають пікантний присмак. Як тільки вони вперше з’явилися на наших прилавках, це помітили і місцеві селекціонери, і дачники.

Сам по собі зовнішній вигляд сорти баклажан «Смак грибів» вважається унікальним. Він порадує як самих дачників, так і їх гостей. Білий колір баклажана незвичний, подібних сортів на наших прилавках одиниці. У цей момент важливо, що врожайність його досить висока, стійкість дозволяє без проблем вирощувати як на півдні країни, так і в північних районах.

Процес вирощування

Баклажани зі смаком грибів додадуть відтінок будь-якої страви. Будь то маринований салат на зиму або тушковані овочі, цей сорт можна вирощувати тільки для того, щоб внести різноманітність.

Вирощують цей сорт баклажана стандартно, він не відрізняється вимогливістю до особливих умов. Як правило, процес вирощування ділять на два етапи:

  • вирощування розсади;
  • висадка розсади у відкритий грунт.

У південних районах Росії можна висадити насіння відразу у відкритий ґрунт, але по цьому шляху рідко хто йде.

Білі баклажани зі смаком грибів відрізняє повна відсутність гіркоти. Саме це часто є найважливішим елементом при виборі сорту. При вирощуванні дотримуються наступні умови:

  • полив теплою водою;
  • родючість і рихлість грунту;
  • висаджування на відкриті сонячні ділянки.

Глибина посіву насіння не повинна перевищувати двох сантиметрів. Краще висаджувати посівний матеріал відразу в окремі стаканчики.

городників

Найголовніше — це тих, хто вже хоч раз вирощував білі баклажани сорту «Смак грибів». Розглянемо деякі з них дізнаємося, що думають реальні дачники про нього.

Галина, 48 років, р. Липецьк
Висаджувала «Смак грибів» в торф’яні таблетки. Сходили насіння нерівномірно, що, кажуть, властиво баклажанів. Проте абсолютно всі зійшли. Дуже важко стежити за поливом в торф’яних таблетках. Доведеться воювати з колорадскими жуками, оскільки стійкості до них немає, а баклажани вони дуже люблять. Кущі низькі розлогі, врожайність хороша.
Олександр Степанов, р. Курчатов
Дивовижний гібрид білих баклажани зі смаком грибів, що само по собі дивно. Виробник «Седек» завжди вірний собі, ніколи не підводив мене. У теплицю сорт висаджувати не можна, він для відкритого грунту. При вирощуванні не помітив, що він вимогливий.
Валерія Кулагіна, 42 роки, Самара р.
Шкірка дуже тонка, смак без гіркоти. Схожість насіння відмінна, не пропало жодного, всі були висаджені у відкритий грунт в травні. Кущі невеликі, листки трохи білясті. Звернула увагу на те, що квітки цього сорту не блакитні, а так ж білі, як і майбутні плоди. Зав’язей багато, тому і баклажан виходить багато. Сама м’якоть виходить кремового кольору, плоди великі. Ми маринували і сушили їх, дуже сподобалося.

Висновок

Баклажани зі смаком грибів мало виростити, але необхідно знати, як їх правильно збирати. Про це наше відео нижче.