Баклажан Галич: опис, фото, відгуки

Баклажан Галич – середньостиглий сорт з високою врожайністю. Добре росте як в теплиці, так і на відкритому грунті. Період від перших сходів до стиглості триває близько 120 днів.

Вміст

  • 1
    Галич – характеристика сорту
  • 2
    Вирощування і догляд
  • 3
    городників

Галич – характеристика сорту

Плоди до моменту дозрівання набирають до 200 г ваги. Форма баклажана циліндрична, колір шкірки – темно-фіолетовий з яскравим глянцевим полиском. Завдяки щільної білої м’якоті без гіркоти цей сорт особливо цінується в домашній кулінарії. господарок говорять про те, що Галич добре підходить для консервування, приготування ікри і салатів.

У тепличних умовах в період зростання формується невисокий, компактний кущ. Головний стебло міцне, стійкий. Бічні пагони тонкі, з хвилястим листям.

Вирощування і догляд

Насіння баклажанів на розсаду садять в родючий, продезінфікований грунт. Найкращий час для цього — початок березня. На нове місце (теплиця або город) Галич можна висаджувати вже у травні або на початку червня, як тільки на паростках з’явиться 5-6 листочків.

Глибина посіву насіння баклажанів – не більше 2 см, сходи з’являються через 5-7 днів.

Оптимальна для сорту Галич щільність посадки в теплиці чи на городі – 5-6 кущів на кв. м. Занадто густа висадка кущів призводить до зниження врожаю.

Для вирощування баклажанів на відкритому грунті потрібно вибрати захищене від вітру місце. Рослина терпимо ставиться до нестачі сонячного світла, тому допустимо незначне затінення ділянки з насадженнями.

Важливо! Ідеальна глибина посадки кущиків – до сім’ядольних листочків. Глибше садити не рекомендується, так як може відбутися загнивання стовбура.

У процесі росту баклажанів необхідно періодично підживлювати грунт, регулярно позбавлятися від бур’янів, постійно підтримувати землю у вологому стані. Про формування красивих кущів і про найпоширеніші помилки городників розказано в цьому відео:

городників

Альона, 42 роки, Тула р.
З усіх сортів баклажанів волію Галич. Ці темно-фіолетові красені добре зберігаються, на смак чудові. В цьому році ризикнула зробити грядку для баклажан між плодовими деревами. Галичу там сподобалося – під деревами майже не ростуть бур’яни, значить, прополки було менше. До того часу, як висадили баклажани, цвітіння вже закінчилося, грядка була чиста, без зайвого сміття. Росли кущі добре, правда, листя були трохи блідіше, ніж у минулому році, але на врожайності це не відбилося. З 15 кущів за сезон зняли приблизно 12-13 кг великих м’ясистих баклажанів.
Євген, 43 роки, Новокузнецьк р.
Мене, як садівника зі стажем, Галич влаштовує за всіма параметрами. У мене є і плівкова теплиця, город, пробував садити і там, і там. Мінуси вирощування баклажанів на відкритому ґрунті – це напад комах-шкідників – колорадського жука, попелиць. Кілька кущів Галича захворіли «чорною ніжкою». Я ніколи не залишаю хворі рослини – відразу прибираю, щоб хвороба не перейшла на інші кущі. На вулиці бур’яни ростуть швидше і густіше, постійно виполювати їх просто не вистачає часу. З теплицею ж таких проблем у мене не було. Парниковий грунт для розсади Галича прокаливал в духовці, його ж і додавав трохи при посадці. Бур’яни в теплиці майже не зростали, для залучення бджіл я розвішував пластикові ємності з медовим розчином. Тепер «синенькі» буду садити тільки таким чином – спочатку клопоту, звичайно, більше, але зате кущі виходять здоровими і міцними. І доглядати за ними потім набагато простіше.
Анатолій, 60 років, р. Пенза
Мені син минулого року з міста привіз насіння баклажана Галич. Розсаду вирощували в кімнаті, в спеціальному ящику. Вирішив не пікірувати, так як сорт для мене новий. Перевірка на схожість показала хороший відсоток – з 50 насінин Галича проросли 39, а зійшли 30. Так як це для мене багато, посадив 20 кущів. Загалом, з них зняли майже 18 кг баклажан. Порадувало те, що рослина не займає багато місця, стовбур товстий, стійкий. На смак баклажани дуже хороші – ми їх смажили, банки закатали, ще на зиму залишили – зберігалися у погребі майже до весни.

Залишити відповідь